Login  Register
Email:

Pass:

forgot password?

Email:

login?

Dezbatere la Timisoara despre paradele Gay Pride

Joi 3 aprilie 2014 la Libraria Cartea de Nisip din Timisoara avut loc loc dezbaterea din cadrul rundei a 11-a a seriei Closer2Oxford, pe motiunea "E timpul sa afirmam ca parada Gay Pride este inca necesara?". Invitatii au fostOana Barbu - specialist comunicare, Silviu Iacob - reprezentant LGBTeam, Bogdan Nadolu - sociolog, alaturi de tineri studenti din programul Closer to Oxford, Iulia Vladu si Dragos Nistor 

Closer to Oxford pune la dispozitie din 2010 platforma de debate online dedicata studentilor www.closer2oxford.ro si formatul de dezbatere publica specific pentru a gazdui confruntari de idei in care argumentele sa fie mai importante decat emotiile sau limbajul virulent. 

Tema referitoare la drepturile comunitatii LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) s-a dovedit una care desparte inca societatea romaneasca, lucru descris si de incidentul in care un grup de persoane au intrerupt dezbaterea si au agresat verbal participantii, pana la evacuarea acestora de catre jandarmeria localaEste ingrijorator ca in 2014 in Romania este nevoie de interventia fortelor de ordine pentru a purta o dezbatere publica. E ingrijorator ca unii dintre concetatenii nostri pun in discutie dreptul altor cetateni de a se exprima si de a dialoga civilizat, alegand sa intimideze si sa ameninte. Ne rezervam dreptul de a solicita organelor in drept informatii despre aceste persoane si despre intentiile lor, ca si despre incadrarea si sanctiunile acordate. 

Va invitam sa urmariti aici inregistrarile video 

Un proiect
Ardor
Finanțatori
Open Society Foundation
MemoPlus
Parteneri
Policy Center
British Council
Europuls
Ce-Re
Prime Romania
Centrul pentru jurnalism independent
Aisec
Cogitus
Foreign Policy
Elsa
Voluntari pentru idei si proiecte
Trust
Leap
Asociatia young initiative
Asjc
Osut
Susținători Parteneri instituționali
Parteneri media
HotNews
Romania Pozitiva
Think Outside The Box
Carevasazica
Studentie.ro
startub.unibuc.ro
Iasi fun
Ziarul de Iasi
KissFm
Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceast publicatie [comunicare] reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.